Cascina Perno Barbera d’Asti Superiore DOCG 2017

12,9277,50

Fles € 12,92; Doos 6 flessen € 77,50

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
Regio

Jaar

Druif

Eenheid

,

Alcoholpercentage

15%

Drinktemperatuur

18C°

Houdbaarheid

Minimaal tot 2024, Nu al zeer goed op dronk.

Producent

Technische Beschrijving

https://poderirossogiovanni.it/en/wines/

Beschrijving

Barbera d’Asti Superiore Cascina Perno DOCG 2017 is de moderne interpretatie van een oeroude traditie in Piëmonte. Minder druiven per struik ten opzichte van zijn “kleine” broer San Bastian (elders op deze site) en ook een zorgvuldige selectie van de handgeplukte druiven, met als resultaat een vollere en geconcentreerde basis, zijn de uitgangspunten voor deze gestructureerde en voortreffelijke Barbera d’Asti.

Eerst roestvrij staal (RVS) gevolgd door 6 maanden rijping op houten fust en dan nog een rustperiode van een jaar op fles, geven de wijn haar elegantie en zachtheid.

Duidelijk herkenbaar zijn de donkerrode fruitsensaties zoals zwarte- en bosbessen en bramen, zachte tinten van vanille, droge tabak en kruiden. Hardere kanten, zoals de lichte tannines en de verfijnde zuren, harmoniëren met de zachtere kanten zoals de rest suikers en (poli) alcohol.

Het maakt deze Barbera tot een – ietwat complexe – topwijn, nu al vol in harmonie en op dronk maar makkelijk op te leggen tot ca. 2024.

Heerlijk bij pasta’s wit, rood en gegrilled vlees en zeker aanrader bij (pittige) kaas, Parmaham en vooral ook mortadella salami. Kanjer in ons assortiment en absolute aanrader!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1 keer per maand leuke wijnweetjes en aanbiedingen.

Bezig met versturen