Orgiolo Lacrima di Morro d’Alba Superiore DOC 2018

12,2573,00

Fles: €12,25 Doos 6 Flessen: €73,00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: ,

Flessen wijn, waaronder deze 'Orgiolo Lacrima di Morro d'Alba Superiore DOC 2018', kunt u bestellen per 3 of veelvoud van 3 flessen. U kunt de verschillende soorten wijn vrij combineren.

Regio

Jaar

Druif

Eenheid

,

Alcoholpercentage

13.5%

Drinktemperatuur

16-17 °C

Houdbaarheid

Minimaal tot 2025

Producent

http://www.marotticampi.com

Awards

http://www.marotticampi.com/wines/riconoscimenti/

Technische beschrijving

http://www.marotticampi.com/wines/orgiolo/

Beschrijving

Lacrima di Morro d’Alba is waarschijnlijk de meest typische druif die Italië voortbrengt. De vrucht zelf heeft een uitermate dunne schil waardoor het soms lijkt of de druif “traant”, in het Italiaans Lacrima. Niet uit Alba, maar uit de Marken, vlakbij Jesi. Als kind al bezocht “Fratello” Peter – sinds 1963 – met zijn ouders het gebied. Nederlandse pioniers in het Adria-toerisme! Zijn grote wens sinds “ons” begin was het, om een Lacrima di Morro d’Alba aan het assortiment toe te voegen, maar dan wel een van formaat. Met de Orgiolo Lacrima di Morro d’Alba Superiore DOC 2018 van de kwaliteits – Azienda Marotti Campi hebben we hem dan ook te pakken. Met een score van ruim boven de 92 punten bekroond in de gids van Italiaanse Sommeliers 2021 (zie hieronder bij Awards). Een robijnrode impenetrabele wijn, paarse reflecties met die onvergetelijke geur en smaak van de Lacrima di Morro d’Alba. Rozen, zwarte bessen, roze pepers, jeneverbes en tonen van oosterse kruiden. Prettig, vol fruit en fluweel in de mond, juiste tannines. Geweldig bij salami, kaas en tal van andere stevige gerechten. En voor een prijs… Nou ja, laat ook maar: het is tenslotte onze hobby.

Van hetzelfde huis, Marotti Campi, verkopen wij ook Albiano, Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC (klik hier), Luzano DOC (klik hier), Salmariano Classico Riserva DOCG (klik hier) en Xyris (klik hier). Allemaal best-sellers in ons assortiment!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1 keer per maand leuke wijnweetjes en aanbiedingen.

Bezig met versturen