San Bastian Barbera d’Asti 2019 DOCG

9,4256,50

Fles 9,42€; Doos 6 Flessen € 56,50

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
Regio

Jaar

Druif

Eenheid

,

Alcoholpercentage

15%

Drinktemperatuur

16-18 °C

Houdbaarheid

Minimaal tot 2022, Nu al zeer goed op dronk.

Producent

Technische Beschrijving

https://poderirossogiovanni.it/en/wines/

Beschrijving

San Bastian Barbera d’Asti 2019 DOCG is een prachtige, intens helderrode wijn met geweldige violette tinten. Zeker ook een “uitnodigende” wijn, heel erg toegankelijk en mede daardoor combineerbaar met tal van gerechten Italiaanse vleeswaren zoals bv. Salami.. Na een eerste glas volgt al snel het tweede, zo is onze ervaring. Heerlijk !

Doordat de wijn slechts een korte maceratie* onderging en uitsluitend werd opgevoed  op RVS, behoudt San Bastian zijn typische eigenschappen van sappig vers rood fruit. Mondvullend met smaken als  frambozen, kersen en rode bessen. Kleur, geur en smaak : alles in harmonie.

De wijn is uitermate geschikt om onmiddellijk te drinken, maar ontwikkelt zijn voortreffelijke eigenschappen nog licht verder in de komende 2-3 jaar

*maceratie: is de fase waarbij het sap afkomstig uit de gekneusde druiven hun specifieke kleur en aroma “opzuigen” uit de druiven. Ook tannines worden hier aan de druiven onttrokken. Na deze fase volgt fermentatie, waarbij suikers omgezet worden in alcohol.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1 keer per maand leuke wijnweetjes en aanbiedingen.

Bezig met versturen