Wijnreis 2014

Op wijnreis met de Tre Fratelli: Soave en Amarone snoepen?

Een unieke gastronomische Italië- ervaring van 8 tot 11 mei

Op wijnreis met de Tre Fratelli: Soave en Amarone snoepen?Ook dit jaar willen de Tre Fratelli goede klanten en relaties graag weer meenemen op wijnreis. Op bezoek bij onze eigen wijnproducenten zodat u met eigen ogen kunt zien waar onze wijnen vandaan komen. Daarnaast heerlijk eten, genieten van het landschap en la dolce vita in het noorden van Italië. Wij organiseren het graag voor u van donderdag 8 mei tot en met zondag 11 mei. Een uniek reisje!
Dit jaar staat, na Umbrië en de Marken, de regio Veneto op het programma; paese del Amarone. U boekt zelf uw vlucht: Ryan Air van Eindhoven naar Bergamo (vertrek 8 mei 17.55 uur; vertrek zondag 11.55 u. ; kosten als u snel boekt ca. € 60 retour.)

Wij zorgen ervoor dat u wordt opgehaald bij het vliegveld en naar uw (viersterren) hotel wordt gebracht in het pittoreske dorpje Soave, waar we drie nachten blijven. Daar gaan wij vervolgens aan een mooie Italiaanse maaltijd, waarna gelegenheid is om verder op eigen gelegenheid het stadje te verkennen, met kleine enoteca’s op loopafstand . De volgende dag nemen wij u mee naar het huis Fasoli Gino. Vierde generatie wijnmakers, sinds de jaren negentig biodynamisch, die o.a. onze fabuleuze Soave Pieve Vechia, levert:

Geproefd door Harold Hamersma:
Quote: “Ananas en banaan uit de koekenpan, even gekaramelliseerd. Mango en passievrucht in roomijsvorm. Gele pruim, gedroogde appel, rozijn en gember. Het is veel, rijk, rijp en toch verbijsterend fris. Deed mij denken aan de 2007 die ik al eens eerder had geproefd. Super-Soave, schreef ik toen.” En daar wens ik niet veel van terug te nemen.”

Uiteraard gaan wij ook zijn andere wijnen proberen, waaronder het Merlot-kanon Calle (ook in ons assortiment), met de nodige toelichting ter plekke op het wijndomein.

Dezelfde dag zullen wij ook onze producent van Ripasso en Amarone, het huis Campo Reale, bezoeken. Dit relatief kleine huis levert ons reeds jaren constante kwaliteit. Zowel de Ripasso als de Amarone zijn in prijs-kwaliteitsverhouding onovertroffen. Dé kans om met eigen ogen te zien hoe de Amarone tot stand komt en de verschillende jaargangen te proeven. Het plukken, het drogen van de druiven, het persen en de opslag, nu begrijpt u waarom dit zo’n bijzondere wijn oplevert van maar liefst 16% alcohol. Ook proeft u de bijzondere Reciotto del Amarone, een dessertwijn, heerlijk bij zachte kazen en lichte desserts.

RipassoDe Ripasso 2010 van Campo Reale heeft een elegante warme geur en fluwelen afdronk. Rijp rood fruit, marmelades en kruiden. Mini-Amarone! Tinten van vanille. Enkele maanden rijping op resten van Amarone. Druif: 60% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Molinara handgeplukt. 16 maanden rijping op eikenhout en 6 maanden op fles. Inmiddels mooi op dronk en geschikt voor bij kazen, gegrild vlees, ovenschotels en pasta’s.

RipassoVoor lunch en diner selecteren wij weer mooie locaties met een voortreffelijke authentieke keuken, bv. in de middeleeuwse Enoteca in het plaatsje Monteforte, vlakbij Soave. Wij kiezen op basis van eigen ervaring die typische Italiaanse osteria’s waar u zelf niet zo snel zou belanden, met de regionale lekkernijen.

De dag erop zullen wij u ‘gebruiken’ als proefpanel, om samen met ons twee andere wijnboeren te bezoeken om te kijken of hun wijnen Tre Fratelli waardig zijn. Hiervoor gaan wij naar het onbekende wijngebied Colli Euganei ten zuidwesten van Padova. In deze heuvelketens tussen het voorland van de Alpen en de Adriatische zee worden op morene- en vulkaanbodem prima maar onbekende kwaliteitswijnen gemaakt.

RipassoZondagochtend brengen wij u weer terug naar het vliegveld, voor de vlucht van 11.55 u., zodat u zondagmiddag weer thuis bent. Welke kosten komen voor uw rekening? U moet rekenen op ca.€ 60,- voor de vlucht, afhankelijk van hoe snel u boekt. Vervolgens kunt u uitgaan van maximaal € 80,- per nacht voor het hotel (op basis van eenpersoonskamers; ca. € 100 voor een 2ps). Daarnaast 3x diner a ca € 50 pp en 2x lunch ca. € 35 pp. Wij regelen het transport en de organisatie.

Daarmee kunt u zich bij elke slok van onze wijn weer voor de geest halen waar deze wijnen hun oorsprong hadden en die typische geur, reuk en smaak van het Italiaanse land weer ervaren. En uiteraard heeft u drie dagen volop kunnen genieten van de fantastische Italiaanse keuken.
Meld u zich vantevoren aan, uiteraard is het mogelijk dat u met uw partner komt. Tegelijkertijd willen wij het een exclusief gebeuren laten zijn met maximaal 20 tot 25 personen. Kortom, aarzel niet te lang en laat ons weten of u onze derde Tre Fratelli wijnreis gaat meemaken.

Cordiali Saluti van Victor, Peter en Frank.

mail ons tijdig als u deze reis niet wilt missen:
peter@trefratelli.nl of victor@trefratelli.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maximaal 1 keer per maand leuke wijnweetjes en aanbiedingen.

Bezig met versturen