Kip-Cannelloni Recept

Geplaatst door TreFratelli NL op

Hieronder vind je ons recept voor vier royale porties kip-cannelloni (die ook natuurlijk royale glazen wijn verdienen...):

 

Ingredienten:

Voor de vulling:

16 gedroogde canelloni buisjes

2 el olijfolie

400 gram kipgehakt

1 kleine ui fijngesnipperd

1 teentje knoflook fijngehakt

200 gr gehakte spinazie (diepvries ontdooid)

1 el gedroogde oregano

mespuntje versgeraspte nootmuskaat

zout en zwarte peper 

200 gr. ricotta

 

Voor de tomatensaus:

1 el olijfolie

1 sjalotje fijngesnipperd

1 teentje knoflook fijngehakt

snufje zout en versgemalen zwarte peper

800 gr. blokjes tomaat uit blik

1 tl tabasco en 1 el worcestersaus

handjevol grof gehakte verse basilicum

 

Voor de bechamelsaus:

50 gr. boter, 50 gr. bloem (zero zero)

6 dl halfvolle melk

 

Voorbereiding:

1. De vulling: verhit olijfolie, bak het gehakt in 5-6 minuten bruin en los de ui en knoflook toevoegen en 5 minuten meebakken, Voeg spinazie, oregano, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe, Pan van het vuur en ricotta doorroeren.

2. Saus bereiden; verhit olijfolie, bak sjalot en knoflook met zout en peper in 2 tot 3 minuten zacht. Voeg blokjes tomaat, tabasco en worcestersaus toe en laat 15-20 minuten pruttelen.Voeg dan basilicum toe.

3. Bechamelsaus;  Smelt boter in steelpan op laag vuur tot ie schuimt. Roer bloem erdoor tot boter is geabsorbeerd. Verhit nog 1-2 minuten zachtjes, roerend met pollepel tot glad papje. Voeg melk geleidelijk en roerend toe, laat koken tot smeuïge saus.

4 Oven verwarmen op 200 graden (heteluchtoven 180 graden). Vet ovenschaal (ca. 25x30 cm) in, vul cannelloni buisjes, verdeel helft tomatensaus over de bodem van de schaal, leg gevulde cannelloni erop tegen elkaar aan. Schep rest tomatensaus erover, gevolgd door bechamelsaus, bestrooi met geraspte parmezaanse kaas (25 gr. versgeraspt).

5 Bereiden: bak de cannelloni in 30-40 minuten gaar tot bovenkant bubbelt en mooi goudbruin is.

6. Serveren;  laat cannelloni even rusten. Schenk glas RUBINO in om de volle smaak van de wijn te laten samensmelten in uw mond met de rijke hartige tonen van het gerecht. 


Deel dit bericht