Over Tre Fratelli

OVER TRE FRATELLI

Drie broers

of beter drie Nederlandse schoonbroers – met éénzelfde bijzondere interesse: de passie voor Italiaanse niche wijnen.
Dit is de basis voor het bedrijf “I tre Fratelli”, een bedrijf met als hoofddoelstelling zeker niet de beoogde winst maar het op maat bedienen van afnemers met een voorliefde voor Italiaanse niche wijnen en die deze voorliefde met ons willen delen. Liefhebbers die telkens weer op zoek willen gaan naar nieuwe, veelbelovende en vooral onbekende Italiaanse niche wijnen. Alle drie de ‘broers’ hebben een fulltime baan en elk van hen in een totaal andere sector dan wijn, maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Victor – Gediplomeerd Sommelier (AIS),

De oudste “Fratello” woont en werkt al vele jaren met zijn gezin in Italië en runt hier een eigen bedrijf. Hij spreekt inderdaad vloeiend Italiaans en doet (voornamelijk in zijn vrije tijd) zelf de inkoop. Hij initieert de zoektocht naar die geweldige smaken en onderhoudt de contacten met een aantal wijnboeren verspreid over heel Italië. Hij kent elk van hun gezichten, ontmoet hen meerdere malen per jaar op hun eigen Azienda en weet hoe ze – jaar in jaar uit – bezig zijn hun product te perfectioneren. Want klasse wijn is mensenwerk, vraagt om passie en is ieder jaar opnieuw weer afhankelijk van talloze onzekere factoren.

Peter,

Peter is in leeftijd de middelste “Fratello”. Sinds jaar en dag werkzaam als jurist bij de Rijksoverheid. Bourgondisch type bij uitstek; maakte in 1963 al kennis met Italië – toen nog als kleuter – op reis met zijn ouders (per auto!!). Jaar na jaar voerde de familievakantie naar de Marken gelegen aan de Adriatische zee. Peter is daarom ook groot kenner en liefhebber van de wijnen van deze streek zoals de Verdicchio, de Lacrima di Morro d’Alba en de Rosso Conero Zijn enthousiasme voor dit geweldige land is altijd gebleven, nee sterker nog, is in de loop der jaren verder uitgegroeid tot een ware passie. Graag geziene gast bij onze horeca klanten, waar hij met veel verve bestaande wijnen uit het assortiment aflevert en nieuwe trouvailles vol vuur presenteert. Niet zonder er zelf ook van mee te genieten uiteraard. Want proeven is de sleutel naar vergroting van productkennis.

Frank,

De jongste van de “TreFratelli” is Frank, gepensioneerd partner-consultant. Wel nog werkzaam in een aantal overheids- en bestuursfuncties. Frank is bij uitstek het type “harde werker” en levenskunstenaar. Als de tijd er rijp voor is, zie je Frank bij voorkeur genietend van een goed glas wijn in de tuin of bij gerechten, vooral natuurlijk de Italiaanse keuken. Is zelf ook gepassioneerd hobby kok en met verve. Verder altijd in voor een goed gesprek, waarbij al snel blijkt dat hij vrijwel overal over mee kan praten. Frank maakte, samen met Peter en Victor vele jaren “trouvaille” reizen door Italië. Naast deze “professionele” wijnreizen komt Frank al nagenoeg zijn gehele leven in Italië; van Noord naar Zuid en van Oost naar West, alle streken van dit prachtige land werden bezocht en telkens de regionale wijnen gedronken. Juist door deze praktijkervaring  heeft Frank een goede parate wijnkennis van Italiaanse (niche) wijnen opgebouwd.