Stefano Amedeo en Alfredo

Posted by TreFratelli NL on

 

Stefano, Amedeo en Alfredo....
Zegt u waarschijnlijk niets; ons álles! 

TreFratelli: wijnen met een gezicht 

In de titel van deze nieuwsbrief zomaar een paar Italiaanse namen. Nou ja zomaar, niet helemaal zomaar. Het zijn de namen van enkele van “onze” wijnboeren uit deze nieuwsbrief. Namen van de mensen die jaar in jaar uit bezig zijn met hun druiven. Wij kennen elk van hen en elk van hun gezichten. En, zij kennen ons uiteraard! Allemaal. Wij kennen hun wijnen. Hebben deze allemaal zelf geproefd voor ze werden toegevoegd aan ons assortiment. Iedere jaargang opnieuw. Want TreFratelli importeert Italiaanse niche wijnen rechtstreeks van de wijnboer. Zonder tussenkomst van groothandelaren. 

“Onze” wijnboeren weten dat we als TreFratelli relatief klein zijn maar dat we, net als zij zelf, een passie hebben voor hun producten. Waardoor we vaak - omdat ze sympathiseren met onze filosofie - de beste inkoopprijzen kunnen scoren. “Onze” wijnboeren weten dat de doelstelling van de TreFratelli totaal anders is dan alle andere wijn-web-winkels. Het WOW-gevoel van onze afnemers bij het drinken van de wijn, dat staat bij ons voorop. En dat is waar zij - en wij - het voor doen!

Stefano "onze" wijnboer van La Palazzola, Umbrië

 

De relatie met Stefano Grilli gaat lang terug in de tijd, eigenlijk nog van vóór dat TreFratelli haar activiteiten begon. Stefano was er - als pas afgestudeerd Ingenieur Kernfysica - al snel achter, dat deze wereld niet voor hem was. Rondreizen over de aardbol met een koffer vol presentaties was niet zijn ding. Wijn, en de gedachte dat wijn beter wordt met tijd en rust sprak hem wel aan. En aldus begon hij met hulp van zijn vader (ook wijnboer) enkele jaren voor onze eerste ontmoeting (nog in 1999)  La Palazzola. Het is inmiddels uitgegroeid tot een prachtbedrijf gelegen in Stroncone, het geografische hart van Italië. Stefano staat voor topwijnen, waarover in volgende nieuwsbrieven meer.

 

 

Vandaag aandacht voor Rubino Umbria Rosso IGT 2015, een rode kanjer met een typische Bordeaux blend: Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 15% en Cabernet Franc 5%. Fermentatie op roestvrij staal bij gecontroleerde temperatuur en daarna minimaal 12 maanden op Frans eikenhouten barriques. Perfecte harmonie tussen harde- en zachte componenten. Ondoordringbaar rood, bouquet van amarene kersen, cacao, lichte tabak en zoete kruiden; truffel. Droog, krachtig maar tegelijkertijd ook zacht met uitgebalanceerde tannines. Wijn die zeer lang oplegbaar is, vergelijkbaar met de beste Bordeaux’s. In mijn kelder koester ik nog enkele 2001-versies, door de tijd gepolijst tot juweeltjes Rood. Onze versie, Rubino Umbria Rosso IGT 2015 is zeker houdbaar tot 2035 en - ofschoon nu al geweldig - gaat ie zich nog verder verbeteren, verder polijsten. Prijs per fles/doos €18,75/€112,50

 

                                             Klik Hier voor Rubino

 

Amedeo (en Natalino) Fasoli; biologische pioniers

 

Vanaf 2002 moest ik voor mijn werk vaak vanuit Rome naar het Veronese (nog steeds vrijwel maandelijks). En zo ontstond al snel - en op toevallige wijze - de relatie met de Fasoli broers, Amedeo en Natalino. Pioniers op het gebied van biologische wijn; ontstaan in 1925 en biologisch vanaf 1987. Niet alleen pioniers in Italië, maar wereldwijd. Veel leergeld werd betaald en complete oogsten mislukten. Nu, na bijna 35 jaar  zijn ze toonaangevend in deze sector. Iedereen die Verona, Venetië of het Gardameer bezoekt zou er een kijkje moeten nemen. Ze zijn er op ingesteld en leiden u graag - en met passie voor hun vak - rond in hun modelbedrijf. www.fasoligino.com 


Share this post